U Loparama skupljeno 11 tona plastičnih flaša potrebnih za novu spalionicu medicinskog otpada

0
2452

Načelnik i predsjednik Skupštine Lopara Radašin i Milašin spremno dočekuju početak gadnje spalionice.

U akciji prikupljanja potpale za spalionicu medicinskog otpada prikupljena pozamašna količina smeća, mahom visokokalorične plastike.
Mještani Lopara spremno i sa velikom radošću čekaju početak gradnje spalionice medicinskog otpada u Mrtvici. Prikupljeno je 11 tona smeća, uglavnom flaša, koje će služiti kao potpala medicinskom otpadu.

Načelnika opštine i organizatora akcije Radašina posebno raduje velika količina skupljenih čepova koji daju poseban žar:
– Ev okupli smo se ovd da pokažemo svjetu kolko nam je milo što spalonica stiže u Mrtvicu. Ima da ložimo dan noć, napravćemo jaru ima da gori Majevca. Mještani Mrtvce će imati posebnu olakšicu za Božić jer će od nas imati besplatan žar, ne trebaju ništa ložiti. Čim sa Božjom pomoću krene u rad krematori.. ovaj spalionica, planiram ovd otvort i vazdušnu banju za plućne bolesnike. Garantujem narodu da će korona umanjt za 85% sam da provedu napolju sat dnevno da se nadišu.

Predsjednik Skupštine Milašin ima samo riječi hvale za akciju:
– Dok smo skupljali čepeve i flaše nismo polomli nijedan jasenć, da ti vidiš što se omladna rastrčala po šumi milina gledati. Šteta za malog Stevcu što ga napade međed, al aman će ga spast.

Vaša reakcija?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
59
+1
3
+1
0
+1
1

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime