Od 1. juna na snagu stupa zabrana korišćenja traktora starijih od 30 godina!

5
72023

Novim zakonom propisano je da traktori stariji od 30 godina ne smiju biti korišćeni u poljoprivredne svrhe.

Poljoprivrednici širom Republike Srpske imaće nešto malo manje od 2 mjeseca da nabave noviji model traktora ukoliko im dosadašnji ima preko 30 godina. Iz inspektorata najavljuju da će od juna biti jake kontrole, te da se već počelo sa formiranjem timova koji će svakodnevno kontrolisati obradive površine.

Na području Semberije će biti oformljeno 18 timova koji će prekontrolisati svaki traktor zatečen u izvršavanju poljoprivredne aktivnosti.
Iz Udruženja poljoprivrednika Semberije i Majevice već najavljuju proteste smatrajući da je rok od 2 mjeseca za nabavku novog traktora kratak, te da novi zakon treba da stupi na snagu tek od 1. januara 2022.

Treba istaći da se već počelo sa određenim mjerama jer su poljoprivrednici sa starim traktorima izgubili pravo na regresirano gorivo:
– Ja sam došo ovd kodneškovća da se prijavim za regresirani dizel, kažu mi nemereš ti dobiti traktor ti 85. godište. Moro sam im naćerati fergu u market i isturirati, sad čekamo miliciju. – navodi jedan od nezadovoljnih zemljoradnika.

Vaša reakcija?
+1
22
+1
36
+1
12
+1
576
+1
54
+1
34
+1
258

5 KOMENTARA

 1. Stvarno ste strasno pa sto ne pomognete omladini da kupe move traktore dajete uslove oni koji imaju pare oni mogu da kupe zasto mom sin nemoze da uzme sramota

 2. Zašto država nepokupuje traktore pa podjeli da narod prevrće zemlju ionako je za đžabe prevrće i ništamu neostane dok seljak da kabadahijama što leže potrbuške i smišljaju kaki novi namet da natovare seljaku za vrat doklećes sirotinjo trpiti dati sve i svašta tovare za vrat i da dižu nogu i pripišavaju te

 3. E jebem im mater to treba pobiti kad dođe da provjeri na njivu koliko je star traktor ljudi ponesite po palicu pa kad dođu udri te

 4. Ej pa još to jadnom narodu NEK urade mogu se vješti čovjek koji ima 45 i 50 g kako da on kupi nov traktor a mlađe ne
  Iteresuje traktor nego auto pa kako obrađivati
  Zemlju i vako je narasle
  Njive a tek će bit napuštanja i ugrađivanje NJIVA NEK država krči treba sve
  Pustiti nek žarasta u korov.od čega će država da živi .

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime