Novi hit Halida Bešlića „Recept za baklavu“ naišao na negodovanje publike

0
6793

U moru noviteta koji su preplavili estradnu scenu Balkana nalazi se i nova pjesma Halida Bešlića „Recept za baklavu“.

Kako nam je rekao sam Bešlić to je bio logičan potez, budući da su njegovi fanovi često naglašavali da bi i recept za baklavu bio hit, kada bi ga on otpjevao.

Međutim, izgleda da je legenda naše narodne muzike ovaj put omanula u procjeni. Prema reakcijama obožavalaca na društvenim mrežama, izgleda da će ovo biti Bešlićev promašaj karijere. Naime, razlog leži u nacionalnoj nepodobnosti pjesme.

Pripadnici bošnjačke nacionalnosti smatraju da se Bešlić dodvorio pravoslavnoj publici, jer je po njima opjevana grčka baklava. Sa druge strane, predstavnici srpske nacionalnosti smatraju da je u pitanju original turska baklava i zbog toga masovno ignorišu pjesmu. Isto će učiniti i Hrvati zbog navodne majorizacije, jer se u receptu ne pominje nijedan sastojak sa hrvatskog područja, poput dalmatinskih smokava.

I dok je osluškujući puls fanova Halid došao u ovaj problem, moglo bi se reći da njegove kolege imaju i veće nevolje. Peđa Medenica je suočen sa više stotina optužnica koje ga terete za masovno uništenje jetri njegovih obožavalaca, dok od Radiše Trajkovića, poznatijeg kao Đani, isti potražuju finansiranje postavljanja fasada na kućama i registrovanje automobila, kriveći ga za nedostatak novca za te namjene.

Bilo kako bilo, izgleda da je tačna ona narodna da je gorak muzičarski hljeb, da ne kažemo baklava.

Vaša reakcija?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
17
+1
1
+1
0
+1
0

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime