Po suvom dijelu Dašnice organizovan brzi hod za Časni krst

0
2713

Da naši stariji sugrađani nisu zaboravljeni pokazao je primjer bijeljinskog PDP-a, koji je za njih povodom svoje krsne slave, organizovao događaj „Brzi hod za bogojavljenski krst“.

Događaj je održan po suvom dijelu kanala Dašnica, na potezu od sredine ulice Kulina Bana do Flaminga.
Za trku se prijavilo 28 takmičara preko 60 godina, a najstariji je bio djeda Drago koji je napunio 96 godina. Troje je diskvalifikovano od čega je dvoje bilo pijano, a jedno lice jer je imalo kolica na motorni pogon što je strogo zabranjeno.

„Svim učesnicima su podijeljene trenerke i dresovi „Legea“ sa brojevima na leđima, da se ko ne bi izgubio, a Dr Đorđić je dežurao za slučaj ortopedskih povreda.Vozilo „Pauk“ je bezbijedno spustilo sve učesnike u kanal i kao što ste vidjeli sve je proteklo u najboljem redu“-izjavio je Slaviša Marković, koordinator cijelog događaja.

Trka je krenula tačno u 10 sati i već na sedmom metru baba Zora je izvrnula nogu, ali su joj ostali učesnici pomogli da završi trku. Bilo je nekoliko padova, jer je ono kamenje pokrupno, ali niko se nije ozbijnije povrijedio, što je za svaku pohvalu organizatoru. Odmah na početku se odvojila grupica koja je porijeklom sa Majevice i njima težak teren nije predstavljao veliki izazov.

Pobjedu je odnio djeda Momir kome je uručen kilogram Elixir mljevene kave.

Kod Flaminga je bila postavljena oranija sa kuvanim vinom Royal, za koju je bio zadužen Kaisija lično, koji je sve učesnike poslužio u stilu najboljih svjetskih ugostitelja, a Cicko je peko kompire.

Manji incident se dogodio na cilju, kad su primijetili da nema krsta, ali je brzom intervencijom komunalne policije uhvaćeno lice romske nacionalnosti koje je vidjelo felgu od tamića na kojoj je krst bio postavljen i odvezlo je sa sve krstom, koji je ubrzo vraćen na cilj.
Felga nije pronađena.

Vaša reakcija?
+1
2
+1
1
+1
2
+1
99
+1
2
+1
0
+1
0

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime