I ove godine se veliki broj Semberaca požalio na dijareju zbog posne slave, Hitna pomoć pred kolapsom

0
5741

Velike gužve zabilježene su u večernjim časovima ispred bijeljinske Hitne pomoći, a glavni uzročnik su stomačne tegobe.

Nakon svinjokolja i čvaraka, posna slavska hrana za organizam pretstavlja pravi šok. Dežurni ljekar Hitne pomoći tvrdi da se u toku dana javilo oko 750 osoba sa lakšim i težim oblikom dijareje, te da su oni na izmaku snaga:

– Kako mi medicinari volimo reći „želučni udar“ nataje kada se na mastan želudac pojede posna sarma i papula. Ova bolest naročito pogađa Semberce jer su navikli na malo jaču hranu. Ljudi koji idu u goste na posnu slavu moraju prvo da se pripreme 3 dana za takav šok i da svaki dan kući pojedu bar po jednu tunjevinu.

Mi smo ispred Hitne pomoći zatekli i Saru iz Obarske koja nam je opisala kroz šta prolazi:
– Božmeprosti jutros sam se opostila kod kuma na slovi, baš me presjeklo. Koće moe danma sam žderemo čvarke , klal neki don, nekad napržim i onije kobaščetina, sam dvaput okrenem utavi i et ga. Ako se jede kompir ja bo krnem kašku masti kolko se god more zavatiti njom. Danas kad smo se pozdravljali navratnicama presječe me, nisam mogla stić do kola ja sam upušćala, reko kume prašćaj. Masiro me ček koće sa mašću al džaba, morala sam uitnu doć, a nie ovjerena knjižca jebie tam.

Vaša reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
159
+1
2
+1
1
+1
4

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime