Muzičarima po 5.000 KM jednokratne pomoći zbog otkazanih nastupa!

0
5074

Skupština Republike Srpske usvojila je danas prijedlog o jednokratnoj novčanoj pomoći svim muzičarima kojima je to jedino zanimanje.

Nakon Srbije, i Republika Srpska donijela je odluku o jednokratnoj novčanoj pomoći od 5.000 KM svim muzičarima zbog otkazane Nove godine, svadbi, krštenja i ostalih veselja. Ovim će se nadoknaditi bar jedan mali dio izgubljenih sredstava, te će popuniti kućni budžet muzičara pred predstojeće praznike.

Pravo na novčanu naknadu će imati svi muzičari kojima je ovo jedino zanimanje, tj. nemaju stalno zaposlenje na nekom drugom mjestu što će dokazati potvrda sa biroa. Da bi se izbjegle nepoželjne prevare, muzičar će moći dobiti naknadu samo ako je nastupao na bar tri veselja (svirao ili pjevao), a dokaz za to će biti potpis domaćina kod kojeg je muzičar nastupao. Uz zahtjev za naknadu je takođe potrebno dostaviti i bar 5 fotografija sa svirke, ne starijih od dvije godine. Treba naznačiti da je neophodno i poznavanje nota u violinskom i bas ključu, te ljestvice do tri predznaka.

Isplata će se izvršiti najkasnije do kraja tekuće godine.

Vaša reakcija?
+1
4
+1
1
+1
3
+1
114
+1
2
+1
2
+1
4

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime