Pala odluka! Zbog korone izbori će se sprovesti „na daljinu“!

0
1742

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine je na hitnoj sjednici zbog katastrofalne situacije sa korona virusom donijela odluku da se predstojeći izbori održe „na daljinu“.

Ovu odluku su jednoglasno podržali svi članovi CIK-a smatrajući da je bezbjednost građana na prvom mjestu. Već od sutra kreće formiranje mobilnih timova i obuka oko 36.000 lica koja će biti zadužena za obilazak svih domova u BiH.

– Prinuđeni smo da ove godine zbog specifične situacije sa korona virusom organizujemo izbore bez bilo kakvog okupljanja. U dogovoru sa epidemiolozima smo zaključili da je najbolje rješenje organizovati izbore na daljinu koji se već godinama uspješno realizuju po Evropi. Izrazio bih veliko zadovoljstvo što je ovakav prijedlog jednoglasno usvojen i što je kod svih članova preovladala ona ljudska strana i zabrinutost za zdravlje svih nas. Oko 36.000 lica, mahom omladine stranaka, će od sutra krenuti na obuku i oni će bukvalno ići od kuće do kuće gdje će preko njihovog laptopa glasati svi ukućani koji ostvaruju pravo na to. Ovo će naročito pomoći starim i nemoćnim licima kojima je godinama unazad bilo uskraćeno da ispolje svoje mišljenje. – istakao je predsjednik CIK-a Željko Bakalar.

Kandidat za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković je burno reagovao na ovu odluku smatrajući da se sprema istorijska krađa, te zaprijetio da će izvesti ljude na ulicu.

Vaša reakcija?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
26
+1
1
+1
1
+1
1

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime