U Semberiji sve popularniji vršaj kukuruza u zamjenu za glasove!

0
4928

Sve više Semberaca odlučuje se da svoje njive ovršu u zamjenu za glasove iz porodice.

Koliko je ova pojava uzela maha govori i činjenica da je nekoliko stranaka već nabavilo kombajne, dok je PDP naručio i drugi. Zadovoljni poljoprivrednici imaju samo riječi hvale za ovakav postupak i nadaju se da će se ovaj trend nastaviti.
Bijeljina Njuz je posjetio Radenka iz Dijelova koji smatra da je prošao veoma dobro jer je ovro 48 duluma kukuruza za 6 glasova iz kuće:

– Nikad ovo nie bilo vak. Konačno da dočekamo nešto lijepo i od nji, jeboi asvalt više. Ljudi iz PDP-a sami došli pitaju trebal vrijeći domaćne da ne prezrene, ja im pokaem ovu njivu u komadu iza etno sela ima jedno 50 duluma ranog kuruza, al reko nas je samo sedam ukući. Kae on more jašta, već je on njemu javio, tać bo nove mašine to samo uji. Neprođe po sata uđe komaj SNSD-a u drugu njivu nisu ni pitali, reko đeš jadan nebijo vidiš dae pozni piša voda iznjega jes lud. Reko dođte za 15 dona napravćemo šta. Kae on men nemoj dab ko drugi ovro, neigraj se.

U večernjim časovima je došlo i do saobraćajne nezgode kada su se sudarili kombajni SDS-a i SDS-a Semberije u Kućištima, srećom povređenih nije bilo.

Vaša reakcija?
+1
0
+1
2
+1
1
+1
116
+1
4
+1
1
+1
2

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime