Kombinovana nastava od septembra! Odlični u klupama, ostali online!

3
44263

Ministarstvo prosvjete i kulture RS, nakon sastanka sa predstavnicima Odbora za reformu predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja je pronašlo najbolji model po kojem će krenuti nastava od septembra.

Na sastanku je odlučeno da samo dio učenika može pratiti nastavu iz klupa jer je distanca između učenika neophodna. Najbolje rješenje za sve je da učenici koji su završili prethodnu godinu odličnim uspjehom krenu sa praćenjem nastave iz klupe, dok će svi ostali učenici nastaviti sa praćenjem nastave od kuće. Ovo pravilo ne važi za prvačiće koji će svi krenuti sa online nastavom.

Ministar prosvjete i kulture RS Natalija Trivić smatra da će ovakav model pokazati najbolje rezultate:
– Naša najveća nada i budućnost su odlični učenici i baš njima treba posvetiti najveći pažnju. Ostale učenike ne interesuje škola nešto pretjerano i sasvim dovoljno će im biti da od kuće prate nastavu na RTRS-u. Što se tiče ocjenjivanja, učenici koji prate nastavu od kuće ne mogu imati veću ocjenu od četvorke jer neće imati dovoljno znanja za pet.

Vaša reakcija?
+1
40
+1
18
+1
12
+1
693
+1
92
+1
16
+1
517

3 KOMENTARA

  1. Ima li iko pametena ili su ovi sto odredjuju sve same konje i kobile koji upravljaju sa zapada, zapadnjacka stoka i masonerija kojima trebaju glupi i poslusni kao ova stoka sto nam vodi drzavu u tri lepe.

  2. Zar se budućnost Republike Sprske samo može ogledati u odličnim učenicima?Zar su svi ljudi koji sjede na visokim pozicijama,koji su trenutno uspon naše države,ili koji će biti,da su svi odlični i obrazovani ljudi?Smatram da ima mnogo učenika koji su budućnost,nada i ponos naše države,a školski prosjek im nije dogurao do vrhunca.

  3. Vi komplet ekipa niste normalni!!!Kakvo je to deklarisanje ucenika po uspjehu iz prethodne skolske godine,kad svi znamo da je on-line nastava bila *nužno zlo*,da se godina privede kraju??!! Omalovazavanje ucenika slabijeg uspjeha je dno dna!!Ne interesuje ih previse skola?????pa gdje Vam je *PAMET PROSVJETARI NA ČELU SA MINISTRICOM(izgleda da ste i vi slusali on-line nastavu,s obzirom na izjave!!!Dno dna,sramota prosvjete R.S.!!!

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime