U zajedničkoj akciji MUP-a RS i Federalne policije zaplijenjeno 136 lila!

1
2058

U sklopu velike policijske akcije pod nazivom „Varnica“, zaplijenjeno je 136 lila koje su iz Sarajeva završile na bijeljinskim ulicama!

 Policijski službenici Federalne uprave policije su u zajedničkim aktivnostima sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, te nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo lišile slobode lice R.G. (38) iz Sarajeva zbog neovlaštene proizvodnje lila opasnih po život.
U okviru navedenih aktivnosti, a po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres automobila i stana koji koristi osumnjičeni, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto dodatnih 96 drški za lile, 58 manjih komada gume od bicikla, 3 bale slame i nekoliko kora od trešnje.

– Oduzete lile nisu posjedovale nikakve papire niti dozvolu za proizvidnju istih, te su smatrane za hladno oružje. Drške nisu bile propisane dužine od 62 cm, neke su bile kraće i od pola metra. Plamen na lilama je daleko veći od dozvoljenog čime bi bio ugrožen život svih prisutnih – navodi se u saopštenju MUP-a.

Lile su spaljene na bezbjednoj lokaciji, a osumnjičenom prijeti kazna do 15 godina zatvora.

Vaša reakcija?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
27
+1
1
+1
0
+1
0

1 KOMENTAR

  1. Mislim da niste u pravu sto se tice naziva akcije nije u pitanju „Varnica“ već „Žiška“.
    Akcija „Varnica“ bila je provedena uoči Božića kada je zaplijenjeno oko 2800 badnjaka.

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime