Porast veselja izazvao nestašicu žive sode kojom žene ribaju pete!

0
1094

Porast broja vjenčanja i ostalih veselja u zadnjih nekoliko dana izazvao je velike nestašice žive sode po zadrugama u Crnjelovu, Batkoviću, pa i šire, jer žene masovno koriste ovaj preparat za skidanje pucija sa peta.

Sa lijepim vremenom su nam stigle i mnogobrojne nevolje. Ženska populacija je prinuđena da obuva otvorenu obuću na veselja, a samim tim i ukloni mnogobrojne neravnine na petama koje su se nagomilale od prošlog ljeta. Poučeni iskustvom iz ranijih godina da je jedini pravi lijek živa soda, mnogobrojne domaćice su se na vrijeme obezbijedile zalihama, ali je ostalo i onih koje nisu bile te sreće. Sve češće primjećujemo redove žena ispred zadruga gdje je atmosfera pred ključanjem. Nerijetko vidimo žene i iz susjednih sela koje je nestašica primorala da dođu.

Grozdu iz Ostojićeva smo zatekli u Batkoviću ispred Rakić marketa:
– Eo sade sam točkom došla iz Snjarovca, duša mi unosu. Famelija mi pravi veselje u Gramdu sade unedlju, neznam šta ću, pete mi ko rende. Da ti vidiš kake su to ženturače odma zvjeraju u pete i ogovaraju. Odo uići da vidim jel sitgla živa soda, juče su rekli da dođem danes.

Vaša reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime