Mićić uspješno upecao poslednji primjerak Mrgude u Gromiželju

0
1076

Nakon višečasovnog pecanja i velikih napora, uspješno je upecana i poslednja jedinka endemske vrste ribe „umbra krameri“, poznate kao Mrguda.

U sklopu velike akcije „Mrguda“, u kojoj je pored gradonačelnika učestvovao veliki broj ljudi, jezero Gromiželj je konačno očišćeno od ove veoma opasne ribe koja je godinama prijetila iz dubina. Mrguda, koju još zovu i „Semberska pirana“ je uvijek napadala i jatima, a jedinka je u stanju da dnevno pojede i do 50 kg mesa.
– Morali smo stati ukraj ovim predatorima. Mrgude su počele sve češće izlaziti iz vode u traženju rane, juče su čeku u Velnom Selu pojele kravu, nije osto ni rog. Jutros smo krenli u hajku na Mrgudu, potrošli smo oko 150 kg dinamita, al kade smo vidli da to nepije vode okrenli smo se štapovma za pecanje. Pojele su šes štapova, ali smo krajnjim naporom uspjeli da ih iskorjenimo. Na ovom lokalitetu ćemo za svaki slučaj da se neb opet pojavle napraviti deponiju. Zamoljavam sve ljude dobre volje da ako imaju stari šporet il frižder da donesu ovd i bace uvodu. – navodi Mićić.

Vaša reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime