Mještani Čengića muku muče sa novim asfaltom, navikli na makadam

0
1309

Velike nevolje su zadesile ovo selo. Novoasfaltirana dionica puta je prouzrokovala veliki broj povreda prilikom hodanja.

Dionica puta, koja je asfaltirana prije nekoliko dana, izazvala je veliki broj povreda kod mještana koji nisu navikli na hodanje po ravnom i tvrdom. Uprkos brošurama u kojima se detaljno opisuje kako se kretati asfaltom, prvom kontaktu, brzini kretanja i sl., mnogi nisu poštovali uputstva. Pored povrede zglobova, nekoliko lica se i strunilo prilikom hodanja. Najnoviji primjer je baka Petra koja je od ushićena potrčala po asfaltu bez zagrijavanja:
– Jedva sam čekala da se asvalt prestane pušiti i da zgazim nanjega. Svi oko mene su govorili – polako dok neosjetiš malo, al ja jok, odma sam potrčala i na petom koraku se strunila jer nikad nisam tabanala po nečemu vakom tvrdom.

Ni Momir nije prošao bolje:
– Ja sam bo 2 dana učijo izonog letka kako da se ponašam na asvaltu i mislijo sam dae lagano. Al kade sam zakoračijo noge same počeše odati, reko jebemtljeb kako da stanem sada. Odlučim se dae najbolje da panem. Kotrljo sam se jedno dvaes metara i polupo glovu jebie tam.

Nakon velikog broja povreda mještani su odlučili da pokrenu peticiju o uklanjanju asfalta.

Vaša reakcija?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
5
+1
0
+1
0
+1
0

NAPIŠI KOMENTAR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime